/>
Vreau demo

"*" indicates required fields

* campuri obligatorii
Bifeaza doar daca esti student
This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Cere oferta

"*" indicates required fields

* campuri obligatorii
Prin completarea formularului, iti dai acordul sa fii contactat de un consultant NextUp.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

"*" indicates required fields

* campuri obligatorii
Prin completarea formularului, iti dai acordul sa fii contactat de un consultant NextUp.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

"*" indicates required fields

Max. file size: 1 GB.
Max. file size: 1 GB.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

"*" indicates required fields

Max. file size: 1 GB.
Max. file size: 1 GB.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Cere oferta

"*" indicates required fields

* campuri obligatorii
Prin completarea formularului, iti dai acordul sa fii contactat de un consultant NextUp.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

TOP 10 motive pentru a integra sistemul ERP cu CRM

NextUp » Articole despre sisteme si software pentru antreprenori » TOP 10 motive pentru a integra sistemul ERP cu CRM

Companiile moderne și de succes operează de obicei cu o suită de soluții software diferite, fiecare fiind concepută pentru a automatiza diferite funcții ale unei afaceri. Un software de planificare a resurselor întreprinderii (ERP) și un software de gestionare a relațiilor cu clienții (CRM) sunt două astfel de exemple de sisteme software independente.

Integrarea ERP și CRM presupune conectarea și sincronizarea acestor două sisteme software cu scopul de a obține o serie de avantaje. Sistemele ERP și CRM sunt instrumente esențiale pentru gestionarea unei afaceri. Individual, fiecare sistem oferă beneficii distincte, dar atunci când sunt integrate, ele aduc și mai multă valoare unei companii

Integrarea datelor între cele două sisteme ERP și CRM asigură că informațiile sunt consecvente și coerente, creând o singură sursă de adevăr care poate îmbunătăți productivitatea, vânzările și experiența clienților.

Ce înseamnă ERP

ERP – Enterprise Resource Planning este un sistem software care te ajută să îți gestionezi întreaga afacere, susținând automatizarea și procesele în contabilitate și finanțe, resurse umane, producție, lanț de aprovizionare, distribuție și multe altele. Funcționează ca un instrument de management, care îți permite să gestionezi activitățile de zi cu zi pe o singură platformă.

Să presupunem că ai o companie de producție, iar domeniile importante ale afacerii sunt contabilitatea, achizițiile, gestionarea stocurilor și depozitelor, controlul calității și conformitatea, precum și operațiunile lanțului de aprovizionare. Reunind toate aceste funcții, un software ERP permite un flux fără întreruperi cu informații standardizate în toate departamentele. Aceasta eficientizează operațiunile, elimină sarcinile manuale și ajută în luarea deciziilor rapide și corecte.

Ce înseamnă CRM

Un software CRM este un instrument care ajută organizațiile să eficientizeze interacțiunile cu clienții existenți, precum și cu clienții potențiali, prin colectarea, stocarea, gestionarea și analizarea datelor despre clienți de-a lungul ciclului de viață al clientului și partajându-le în întreaga companie.

Vorbind despre software-ul CRM, acesta este, în general, utilizat de către oamenii de vânzări și marketing din cadrul organizației pentru a îmbunătăți vânzările, precum și satisfacția clienților. Folosind acest soft, companiile pot obține informații valoroase din interacțiunile cu clienții și, pe baza acestora, pot îmbunătăți calitatea produselor și serviciilor lor și pot aduce îmbunătățiri directe rezultatelor finale.

Integrare ERP și CRM – Avantaje

Explorăm în rândurile următoare zece motive pentru a integra ERP și CRM în organizația ta și avantajele de care compania va beneficia:

1. O bază de date unică și cuprinzătoare

Unul dintre avantajele majore ale integrării unui ERP și a unui CRM este unificarea bazelor de date. Acest lucru permite integrarea datelor despre clienți, vânzările, informațiile despre produse și alte informații relevante într-un singur sistem pentru a obține o imagine cuprinzătoare asupra afacerii.

Combinarea acestor două soluții software importante ajută companiile să obțină o vizualizare 360 de grade ​​asupra acțiunii clienților și un acces mai rapid la informațiile esențiale. În consecință, se elimină datele redundante și crește eficiența. 

2. Automatizarea proceselor: mai multă eficiență, mai puține erori

Integrarea celor două sisteme ERP și CRM oferă avantaje semnificative mai ales în ceea ce privește automatizarea proceselor. Aceste sisteme au capacitatea de a automatiza diverse operațiuni de afaceri, inclusiv gestionarea stocurilor, procesarea comenzilor, facturarea, fidelizarea clienților, ceea ce scade numărul sarcinilor manuale, îmbunătățind eficiența generală a afacerii și reducând în același timp riscul de erori.

3. Acces rapid la informații importante

Integrarea dintre un soft ERP și o soluție CRM oferă angajaților acces la informații în timp real. Aceasta înseamnă că pot prelua informații importante, cum ar fi stocurile de produse, expedierile, retururile, plățile, ofertele, în cel mai scurt timp, cu un singur click. Acest lucru le permite să răspundă prompt și eficient la situații precum un client care solicită o actualizare a stării comenzii. Prin integrarea acestor două soluții software, beneficiezi de monitorizare eficientă a întregului ciclu de viață al vânzărilor.

4. Suport personalizat pentru clienți

Prin centralizarea informațiilor despre clienți, inclusiv istoricul achizițiilor, preferințele și interacțiunile anterioare, echipa de customer support poate oferi asistență personalizată și promptă, îmbunătățind astfel experiența generală a clienților.

5. Eficientizarea operațiunilor

Deoarece toate datele sunt centralizate pe o singură platformă, un sistem ERP integrat cu CRM îmbunătățește productivitatea organizațională. De exemplu, cu sistemele ERP și CRM separate, un agent de vânzări trebuie să introducă manual datele despre clienți și despre tranzacții în CRM-ul său, apoi un alt membru din departamentul de contabilitate trebuie să introducă aceleași date în sistemul ERP. 

Prin integrarea unei soluții CRM cu sistemul ERP, vei îmbunătăți aceste operațiuni facilitând schimbul de informații între diferite departamente din cadrul firmei.

6. Decizii organizaționale clare și coerente

Cu toate datele organizaționale într-un singur sistem centralizat, managerii vor avea acces la informații despre performanța afacerii. Un sistem ERP integrat cu CRM arată performanța afacerii în timp real și necesită mai puțin timp pentru pregătirea datelor și mai mult timp pentru analiză. Având capacitatea de a extrage informații utile, compania va beneficia de un proces decizional îmbunătățit.

Cu acces la informații detaliate despre performanța vânzărilor, comportamentul clienților, costurile de producție și analiza profitabilității, printre altele, obții detalii valoroase care îți permit să iei decizii clare astfel încât să obții rezultate mai bune în afaceri. Atunci când operațiunile de bază ale unei afaceri sunt integrate într-un singur sistem, devine mai ușor să urmărești indicatorii cheie de performanță (KPI) și să identifici strategic pașii de urmat în viitor.

7. Colaborare internă îmbunătățită

Prin integrarea perfectă a acestor două instrumente, colaborarea între diversele departamente va fi îmbunătățită. Cu accesul partajat la informațiile despre clienți și datele operaționale, comunicarea internă devine mai fluidă și mai eficientă, facilitând colaborarea mai bună între echipe.

Atunci când informațiile sunt partajate între departamente în timp real, toată lumea poate lucra împreună mai eficient în vederea atingerii obiectivelor comune.

8. Creșterea vânzărilor

Prin integrarea unui soft ERP cu CRM, se obține o vizibilitate sporită asupra stocurilor de produse. Acest lucru îți permite să urmărești achizițiile clienților, să prognozezi cererile viitoare, să ajustezi corect nivelurile de stoc și să eviți lipsurile sau excesele inutile ale stocurilor. Cu o vizibilitate îmbunătățită, vei menține un echilibru optim în gestionarea stocurilor.

Un CRM este esențial pentru creșterea vânzărilor, dar dacă nu ai acces rapid la datele despre produse din sistemul ERP, este mai dificil să realizezi aceste vânzări. Integrarea ERP cu CRM oferă reprezentanților de vânzări toate informațiile de care au nevoie pentru a servi clienții și chiar pentru a realiza vânzări suplimentare. De exemplu, se poate vedea dacă un produs este în stoc sau dacă există produse similare pe care să le recomande unui client.

9. Monitorizarea acțiunilor de marketing

În ceea ce privește strategia de marketing a unei companii, integrarea unei soluții CRM în sistemul ERP permite o mai bună monitorizare a campaniilor de marketing și a ratei de conversie. 

O astfel de integrare îți oferă posibilitatea de a face recomandări personalizate, deoarece acum ai o vedere completă și înțelegi perfect tiparele de comportament ale clienților. Datele agregate dintre cele două sisteme te ajută să identifici tendințele și modelele de cumpărare care în cele din urmă pot fi analizate pentru a deschide noi oportunități de vânzare prin campanii de marketing strategice.

10. Scalabilitate și adaptabilitate

Sistemele ERP și CRM sunt scalabile și adaptabile. Se pot personaliza în funcție de nevoile specifice de afaceri și se pot scala pe măsură ce afacerea crește. Prin integrarea lor adaugi noi funcții, integrezi aplicații și personalizezi sistemul pentru a satisface cerințele de afaceri în schimbare.

În concluzie, integrarea bazelor de date ERP și CRM te va ajuta să optimizezi modul în care fucnționează organizația datorită proceselor automatizate, îmbunătățirii serviciului pentru clienți și gestionării optimizate a vânzărilor.

Data articol: 14 iulie 2024

Vreau demo

Vreau demo gratuit

"*" indicates required fields

* campuri obligatorii
Bifeaza doar daca esti student
This field is for validation purposes and should be left unchanged.